O veste bună pentru planeta noastră. Bun nu este mare, dar este un început. În luna noiembrie 2014, cele două superputeri responsabile pentru 45% din emisiile de gaze cu efect de seră, Statele Unite ale Americii și China au ajuns la un acord istoric pentru a limita emisiile de dioxid de carbon în atmosferă.

Marile state care nu au aderat la un acord internațional pentru reducerea eliberării de gaze nocive s-au realizat în cele din urmă să fie o parte a acelei planete pe moarte exact ca cei care au semnat în 1997 celebrul Protocolul de la Kyoto.

energia din surse regenerabile Punctul central al oricărui acord privind controlul încălzirii globale este , fără îndoială , găsi soluții alternative pentru producerea de energie decât combustibilii fosili. Astăzi, de fapt, în China, 79% din energia electrică provine din aceste surse. China declară obiectivul de a ajunge la vârf a emisiilor până în 2030 și să înceapă să taie din acel punct încolo. Până la această dată, a fost anunțată de către președintele Xi Jinping, așa-numitele surse curate de energie, cum ar fi energia solară și eoliană, ar putea reprezenta 20 la sută din producția totală a Chinei.

Statele Unite ale Americii, la rândul lor, confirmă faptul că până în 2025 va reduce emisiile de 26-28%. La rândul său Statele Unite sunt deja punerea la bun angajamentul, de fapt, cu câteva zile în urmă a fost inaugurat Sunlight Desert Solar Farm Noul parc fotovoltaic situat în deșertul Californiei. Un gigant poate produce electricitate pentru 160.000 de case fără emisii nocive și fără a îndepărta terenurile agricole.

Fotovoltaicului cu panouri solare este o tehnologie foarte veche istorie returnate prin Imperiul Roman de la Leonardo da Vinci până moderne celule fotovoltaice siliciu sau noile perowskite (in natura este un oxid de calciu și de titan) , care are un randament care poate ajunge la 15%. Beneficiile pe care vor deriva planeta nu poate fi redusă la minimum, de fapt, se estimează că parcul, care se află într – o primă abandonată, vor evita emisiile de aproximativ 300.000 de tone de dioxid de carbon in fiecare an, la fel cantitate care s-ar fi obținut prin îndepărtarea de 60 de mii de mașini de drumuri.

Nu numai superputerile au observat că a comuta la energia din surse regenerabile este necesară și urgentă ca niciodată pentru sănătatea Pământului, dar, de asemenea, mici și încă nu țările dezvoltate, cum ar fi Bangladesh, au decis să parieze pe energia din surse regenerabile. Faptul Bangladesh a propus pentru 2017 un obiectiv ambițios de a fi prima națiune solară din lume. Pentru a atinge acest obiectiv fiecare casa va folosi un panou solar instalat pe acoperișul de 250 de wați, care poate produce până la 1 kW de energie pe zi.

În vremuri de criză economică aceste zone aduc câștiguri clare la care nu se poate renunța, deoarece, din contra veniturilor obținute din petrol brut împărțit numai printre magnații de aur negru, cele ale fotovoltaică sunt disponibile pentru oricine.

O căutare Edge Clean, o companie specializata in eco-tehnologii, estimează că , în cazul în care instalarea de energii regenerabile continuă într – un ritm rapid în următorii zece ani investițiile, care ar trebui să se concentreze pe cele mai noi tehnologii, pentru 2022 ne asteptam la o dublare din cifra de afaceri, ceea ce s-ar ridica la nivelul actual de 249 de miliarde de dolari până la 426 de miliarde de dolari. fotovoltaică solare ar trebui să împartă atingând 123,6 miliarde de dolari, datorită căderii acestor costuri tehnologice: prețul panourilor instalarea este de așteptat să scadă la 2,58 $ per watt în 2012 la 1,07 2022, promovând realizarea paritate grilă.

Doar provocarea GRID PARITY, adică punctul în care energia produsă din surse regenerabile va costa la fel ca și cea produsă de sursele tradiționale de energie, va avea o importanță enormă pentru viitorul Pământului, de fapt, ea bordurate costurile nu va exista nici o scuză pentru a nu face ceea ce este bine și ce le datorăm planeta care ne susține.

Facebook Comments

comments